Domaine Gueguen

Familjen Gueguen har sitt säte i den lilla byn Préhy, bara 7 km sydväst om staden Chablis. Vineriet ligger i byn La Chapelle Vaupelteigne. Tack vara det förtroende som flera pensionerade vinodlare beviljat Frederic och Celine Gueguen var det med stor glädje de tillkännagav skapandet av Domaine Cèline & Frédéric Gueguen i januari 2013.

Domaine Gueguen består idag av 35 olika lägen, alla vingårdar med stor komplexitet och otrolig rikedom. För att bevara de respektive terroirerna hanteras rankorna och druvorna mycket varsamt. Ett begränsat skördeuttaget är en självklarhet för familjen och rankorna har odlats med ekologiska metoder under många år. Druvorna genomgår en noggrann sortering och familjens fokus centrerar kring uppmärksamhet på detaljerna i varje skede av processen.

"I snart 15 år har jag varit vinproducent i två av de viktigaste domänerna i Chablis (Domaine Durup och Domaine Brocard), men min högsta önskan var att få arbete för mig själv så att jag än mer kunde förstå mina viner från vingården till flaskan. Vi är stolta att flera av de äldre vinodlarna valt just oss för att fortsätta med arbetet av deras vingårdslägen. Vi planerar verkligen att respektera traditioner och uttrycket av ”terroir”. Allt vårt arbete värnar om miljön i vingården vilket ger oss möjligheten att bevara den aromatiska komplexiteten i vinerna från flera skilda lägen."
Frédéric Gueguen

"Det var med mod och beslutsamhet som jag bestämde mig för att ta en ny väg i april 2013 för att bli vinmakare på min egen Domaine. Detta efter att ha arbetat i 13 år med min far Jean-Marc Brocard på hans vingård med försäljning, marknadsföring och vinturism. Jag valde till slut att utveckla min egen kunskap inom vintillverkning. Min önskan är att dela denna erfarenhet med er för att förklara vårt arbete och praxis och dela frukterna av vår skörd."
Céline Gueguen Brocard

Gueguen Bourgogne Côtes Salines Vitt vin, Frankrike , 175:-
Gueguen Chablis Vitt vin, Frankrike , 249:-
Gueguen Chablis Preuses Grand Cru Vitt vin, Frankrike , 829:-
Gueguen Chablis Vosgros Premier Cru Vitt vin, Frankrike , 379:-
Gueguen Petit Chablis Vitt vin, Frankrike , 219:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.