Kmetija Hedele

Vinkonsulten Andrea Pittana grundade Kmetija Hedele med den uttalade avsikten att producera lagringsdugliga vita viner från egna vinmarker i Vipava, ett historiskt område erkänt som ett av de mest prestigefyllda vinodlingsområdena i dåtida Österrike-Ungern.
Andrea förvärvade de enskilda vinodlingarna på basis av deras exponering och geologiska förutsättningar för högkvalitativ produktion.

De flesta av odlingarna ligger nära den pittoreska byn Goče som är känd i Slovenien för sina många gamla vinkällare med karakteristiska stenvalv.
Vinodlingarna är ekologiskt certifierade medan arbetet i vinkällaren strävar efter att respektera frukten och lyfta fram områdets särskilda egenskaper.
Både vingårdens Chardonnay och Malvazija skördas manuellt och jäser i små, franska ekfat utan tillsatt jäst.
Den malolaktiska jäsningen sker spontant och vinerna ligger därefter på faten i 12 månader samt ytterligare 6 månader
sur lie på ståltank.
Den totala produktionen är liten, cirka 5000 flaskor av bådadera vinerna.

Hedele Chardonnay Vitt vin, Slovenien , 215:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.