Podere Giodo

Carlo Ferrini är utan tvekan en av Toscanas finaste vinmakare men alltför få har hört talas om hans lilla egendom i Montalcino, Podere Giodo. Produktionen är ytterst begränsad och som en av Italiens främsta vinkonsulter, bland annat för Fonterutoli och Brancaia, väljer han att omgärda detta personliga projekt med viss diskretion. De knappa 3 hektaren är planterade med 15 olika Sangiovese-kloner, särskilt lågavkastande och högkvalitativa, och odlas med helt ekologiska
metoder. Grönskörden i augusti innebär vanligtvis en reducering på cirka 40 % och i september skördas de bästa druvorna för egendomens Brunello di Montalcino. Veckan senare plockas druvorna till IGT:n, som görs som en Rosso di
Montalcino.

Carlo Ferrini betonar alltid elegansen i vinerna och avskyr extraktion. Kanske var det detta som ledde honom till Etna där han 2010 förvärvade 1 hektar mark på cirka 950 meters höjd. Vad han inte visste då var att det inte går att klassa viner producerade på en höjd högre än 850 meter som Etna DOC. Carlo fortsatte naturligtvis på den inslagna vägen, fullt övertygad om att de 90-åriga Nerello Mascalese-stockarna (prephylloxera) skulle ge fantastisk frukt. Vi har det stora nöjet
att presentera den första årgången av detta vin, Alberelli di Giodo.

Giodo Alberelli di Giodo Rött vin, Italien , 499:-
Giodo Toscana Rosso IGT Rött vin, Italien , 349:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.