Secret Spot Winery

Ikonvinerna från Douro och Secret Spot Winery har fått sitt namn från surfvärlden där man inte gärna berättar om den perfekta vågen. Den stranden hålls hemlig, en så kallad secret spot, varav namnet på vineriets flaggskeppsviner där både lägena och druvblandningen är väl bevarade hemligheter.

Dourodalen är ett av världens vackraste vindistrikt med en lång vinhistoria bakom sig. Förutsättningarna att odla vin i norra Portugal är helt unika och surfarna Rui Cuhna och Hugo Linton visar oss här vägen till en av Portugals "best kept secrets". På Secret Spot Winery har man gott om gamla stockar i vingårdarna, snittåldern ligger på 60 år. En del lägen har nära nog 20 olika druvsorter planterade på en och samma terrass. Uttaget i vingårdarna är extremt lågt, cirka 15 hl/ha.
Hela vineriet renoverades 2004 och numera arbetar man i en gravitationsanpassad anläggning vilket leder till en mycket skonsam hantering av vinet. Alla druvor sorteras manuellt och en hel del druvor trampas fortfarande för fot.

Secret Spot Lacrau Tawny Port 20 year old Fortifierat vin, Portugal , 399:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Swedish Brand
Jag är över 25 år
swedishbrand.se innehåller information om alkoholhaltiga
drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.